Αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση, Σάββατο 15/12, 11:00, Σύνταγμα

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Το Σάββατο 15/12 στην Πλατεία Συντάγματος επιχειρείται απο διάφορες φασιστικές/νεοναζιστικές γκρούπες η διοργάνωση “μαθητικής” πορείας με αφορμή το μακεδονικό, επενδύοντας στον μικρό αριθμό σχολικών καταλήψεων στην Αττική με πατριωτικό/εθνικιστικό περιεχόμενο. Κίνηση καθόλου τυχαία, εάν αναλογιστούμε ότι η πολιτική ατζέντα ολόκληρου του συνταγματικού φάσματος και της αριστερής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά με ξεκάθαρα εθνικιστικά/πατριωτικά χαρακτηριστικά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο δημόσιο πεδίο κυριαρχεί η αντιπαράθεση αναφορικά με το μακεδονικό και την συμφωνία των Πρεσπών, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και άλλα σχετικά γεγονότα. Οι παραπάνω συνθήκες αποτέλεσαν το πρόσφορο έδαφος για την ενεργοποίηση των συντηρητικών αντανακλαστικών μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, ενισχύοντας με δυναμική τον εθνικό/εθνικιστικό κορμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτοργανωμένοι χώροι και καταλήψεις έχουν δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις. Από την άλλη, δεν παραβλέπουμε ότι μέρος αυτής της ρητορικής φαίνεται να ενστερνίζονται και κομμάτια της πατριωτικής αριστεράς (π.χ. ΛΑΕ, ΚΟΕ), γεγονός που προσφέρει περαιτέρω αυτοπεποίθηση στον πατριωτικό/ακροδεξιό/φασιστικό βούρκο.

Ήδη εδώ και καιρό, παρατηρούνται ανακατατάξεις στο ευρύτερο φάσμα της ακροδεξιάς που αφορούν πολιτικές μετατοπίσεις διαφόρων στελεχών της ”μουδιασμένης” Χρυσής Αυγής, διάσπαση παλαιότερων νεοναζιστικών ομάδων ή δημιουργία νέων ταγμάτων εφόδου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και καθώς προέρχονται απο την ίδια δεξαμενή-βούρκο, φαίνεται ότι μοιράζονται κοινές επιδιώξεις. Αποσκοπούν, πρώτον, στη δημιουργία γενικότερου κλίματος εθνικιστικής έξαρσης, μέσα στο οποίο θα μπορούν να ψαρεύουν τα ψηφαλάκια στις επερχόμενες εκλογές με περισσότερη ευκολία. Θέλουν, δεύτερον, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση αυτού του όχλου που κατεβαίνει π.χ στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό, για να βρει η ρητορική τους ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στη δημόσια σφαίρα. Προσπαθούν, τρίτον, να καταφέρουν να κερδίσουν έστω και ένα μικρό κομμάτι του δρόμου δειλά-δειλά, με ακτιβίστικες ενέργειες, “γαλουχώνοντας” παράλληλα τις μελλοντικές παρακρατικές συμμορίες. Έτσι, λοιπόν, δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση που ρίχτηκαν όλοι με τα μούτρα στη “δουλειά”, προσπαθώντας να υποκινήσουν και να στηρίξουν διάφορες μαθητικές καταλήψεις για το μακεδονικό ανά την επικράτεια – κύκλοι της ΝΔ, δεξιά αποκόμματα τύπου φαήλος και βελλόπουλος, η Χρυσή Αυγή και διάφορες άλλες φασιστικές γκρούπες. Παράλληλα ο Σύριζα ως ο αριστερός διαχειριστής του καθεστώτος, πριμοδοτεί την πατριωτική/εθνικιστική έξαρση προσπαθώντας να πλασαριστεί ως ο κύριος εκφραστής του συνταγματικού τόξου, ως το αντίπαλο δέος στη φασιστική απειλή. Ένα δημοκρατικό τόξο που δολοφονεί μετανάστες και μετανάστριες στα σύνορα ή τους/τις φυλακίζει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που καταστέλλει εργατικούς αγώνες, που οι μηχανισμοί καταστολής του συνεργάζονται με τα τάγματα εφόδου, που εξευτελίζουν, βασανίζουν, φυλακίζουν αγωνιστές/αγωνίστριες, κ.α. Ένα δημοκρατικό τόξο που η πολιτική του ατζέντα στρώνει το δρόμο για τον εθνικιστικό βούρκο.

Αντιλαμβανόμαστε το μακεδονικό ως μια ξεκάθαρη διευθέτηση οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών συμφερόντων μεταξύ κρατών και των αντίστοιχων ελίτ, βάσει των οποίων προχωράνε οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., στα πλαίσια ενός νέου γεωστρατηγικού σχεδιασμού των Βαλκανίων, με αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και τη στροφή, πλέον περισσότερο, προς τον διαχρονικό “εχθρό” εξ’ανατολάς. Το ελληνικό κεφάλαιο μπορεί να θριαμβολογεί, καθώς αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση του στην περιοχή. Αφενός, με τη συμφωνία υπό επικύρωση (και την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση του μακεδονικού κράτους), διασφαλίζει επιπλέον σταθερότητα στις κινήσεις του και δυνατότητες μεγαλύτερης κεφαλαιακής ανάπτυξης. Αφετέρου, το πολεμικό κλίμα που προωθείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξυπηρετεί τις βλέψεις του για την επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ και την παραγκώνιση του τουρκικού κράτους από τους αγωγούς φυσικού αερίου που χαράζονται στα νερά της Μεσογείου.

Από την πλευρά μας, δεν πρόκειται να αφήσουμε τους φασίστες να δηλητηριάσουν τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές. Ούτε βέβαια θα επιτρέψουμε τη δημόσια παρουσία τους στο κέντρο της πόλης. Κανένα έθνος δε μας ενώνει και κανένα όνομα δε μας χωρίζει. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της εθνικής ενότητας που υφαίνουν τα αφεντικά, δεν τρώμε το κουτόχορτο του εθνικισμού. Πολεμάμε από το ταξικό στρατόπεδο των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, για την οικοδόμηση μια κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, στην οποία δεν χωράνε διακρίσεις και κανενός είδους διαχωρισμοί, ταξικοί, φυλετικοί, έμφυλοι.

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση, Σάββατο 15/12, 11:00, Σύνταγμα.

Αναρχικές συλλογικότητες, συντρόφισσες και σύντροφοι.