Κάλεσμα στη δίκη των 4 συντρόφων για την υπόθεση “Leroy merlin” ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18/10 στις 9:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Τον Ιούλιο του 2019 οι σύντροφοι Χριστόφορος Κ. και Θύμιος Α. βρίσκονται κατηγορούμενοι για απαλλοτρίωση προϊόντων ευτελούς αξίας για καθημερινή χρήση από το πολυκατάστημα της εταιρείας Leroy Merlin στην οδό Πειραιώς. Οι 2 σύντροφοί οδηγούνται στο «δωμάτιο ασφαλείας», όπου ο υπεύθυνος ασφαλείας αρχίζει να απειλεί και να εκβιάζει με χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας. Ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις η υπόθεση θα τελείωνε με την καταβολή του αντιτίμου των προϊόντων ή στη χειρότερη με μια μήνυση για κλοπή, αντιθέτως παίρνει τελείως διαφορετική τροπή. Με την αφορμή αυτή η εταιρεία σεκιούριτι OVIT, σε συνεργασία με τη διοίκηση των Leroy Merlin βρίσκει την ευκαιρία να στοχοποιήσει πέραν των δύο συντρόφων τον Γιάννη Α. ως δήθεν συνεργό τους, ο οποίος ήταν εργαζόμενος στο εν λόγω κατάστημα εκείνη την περίοδο. Στόχος τους ήταν να δρομολογήσουν την «αιτιολογημένη» απόλυση ή την εξώθηση του σε παραίτηση, καθώς είχε ενεργή συνδικαλιστική δράση στο χώρο του εμπορίου και στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μετά από σχεδόν 3 ώρες ομηρίας οι δύο σύντροφοι καταφέρνουν να αποδεσμευτούν από την καταστεί αιχμαλωσία που βρισκόντουσαν με τη βοήθεια αλληλέγγυων συντροφισσών και συντρόφων που προσέτρεξαν και κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν.

Την επόμενη ημέρα οι μπάτσοι απαγάγουν το Χριστόφορο Κ. μετά από εισβολή στο σπίτι του και τον μεταφέρουν στην ΓΑΔΠ όπου του απαγγέλλονται κατηγορίες. Ενώ οδηγείται στην εισαγγελία Πειραιά με 3 πλημμεληματικές κατηγορίες, η εισαγγελέας Αγγελούδη σε συνεργασία πάντα με την αστυνομία αποφασίζει να τις αναβαθμίσει σε κακουργήματα. Την περίοδο εκείνη ο Χ.Κ. βρισκόταν σε καθεστώς αναστολής ποινής καθώς είχε βρεθεί κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στην επαναστατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Πλέον με τις κατηγορίες της «ληστρικής κλοπής από κοινού», «σύσταση συµµορίας», «οπλοκατοχή» (γιατί στην έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν κοµµένα κουρτινόξυλα!) προφυλακίζετε για 6 μήνες. Η ίδια εισαγγελέας απαγγέλει την κατηγορία της «άμεσης συνέργιας σε ληστρική κλοπή» στον Γιάννη Α. και στον Θύµιο Α. Τέλος ο Παύλος Χ., που ήταν ένας από τους συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι εκείνη τη μέρα, κατηγορείτε για «επικίνδυνες σωµατικές βλάβες» και «υπόθαλψη εγκληµατία».

Όσο το κόστος ζωής να αυξάνεται συνεχώς, τόσο μεγαλώνει και το ποσοστό των ανθρώπων από τις πιο υποτιμημένες για το κεφάλαιο τάξεις που για να επιβιώσουν αναγκάζονται να προβούν καθημερινά σε απαλλοτριώσεις τροφίμων από τα super market, καθώς και άλλες πρακτικές αυτομείωσης, όπως οι ρευματοκλοπές. Την ίδια ώρα το κράτος και τα αφεντικά αυστηροποιούν τον έλεγχο και τις ποινικές διώξεις για να προστατεύσουν την «άγια ιδιοκτησία». Νέα βέλη στη φαρέτρα τους αποτελούν οι διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα οι οποίες αυστηροποιούν τις ποινές και προβλέπουν τη μερική έκτιση τους ακόμα κι αν πρόκειται για μικρό χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα εντείνουν την επίθεση σε όσες και όσους αντιστέκονται.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι διωκτικές αρχές, με το «καλοστημένο» κατηγορητήριο στοχεύουν αφενός να εκδικηθούν και να τιμωρήσουν τους 4 διωκόμενους συντρόφους για την πολιτική και κοινωνική τους δράση, καθώς και για την αλληλέγγυα στάση τους. Αφετέρου να πολιτικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση και την αλληλεγγύη εντός και εκτός χώρων εργασίας. Την Παρασκευή 18/10/2024 στα δικαστήρια Πειραιά θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο των τεσσάρων διωκόμενων συντρόφων, με βάση ένα έωλο και παραφουσκωμένο κατηγορητήριο. Με τον νέο ποινικό κώδικα οι σύντροφοί βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές ποινές. Ιδιαίτερα ο σύντροφος Χριστόφορος Κ. είναι αντιμέτωπος με τη φυλάκιση του καθώς μπορεί να σπάσει η αναστολή του. Δεν θα αφήσουμε τους συντρόφους μας μόνους τους απέναντι στο κράτος και τα αφεντικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ – ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18/10 στις 9:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ