Κάλεσμα στη δίκη των δύο αντιφασιστών συντρόφων και στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δύο μόλις μέρες πριν συμπληρωθούν 11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, έχει οριστεί η έναρξη της δίκης των 2 αντιφασιστών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε 6 μαχητικές απαντήσεις που δώθηκαν σε φασιστικούς στόχους την περίοδο 2017-2019. Κύριοι μάρτυρες κατηγορίας είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης ως τότε υπεύθυνος των γραφείων της Δηλιγιάννη, τρεις Χρυσαυγίτες που ήταν υπεύθυνοι των τότε γραφείων του Ασπρόπυργου, του Μενιδίου και του σταθμού Λαρίσης, καθώς και πλήθος μπάτσων της «αντι»τρομοκρατικής, των Ε.Κ.Α.Μ. και της κρατικής ασφάλειας.

Το έωλο κατηγορητήριο που βαραίνει τους δυο συντρόφους αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του 187Α και μεταξύ άλλων κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη στην υποτιθέμενη «τρομοκρατική οργάνωση Ταξιαρχία». Πιο συγκεκριμένα οι τρεις βασικές υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπονται είναι: η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο στις 11/2/19 («Ταξιαρχία Petrit Zifle»), η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι στις 23/5/19 («Ταξιαρχία Ντουρούτι») και η εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Θ. Δηλιγιάννη την 1/11/19. Στους δύο συντρόφους η «αντι»τρομοκρατική φόρτωσε άλλες 3 υποθέσεις που αφορούν την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων στις 31/3/17 («Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»), την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών της Χ.Α. στα τότε γραφεία του Ασπρόπυργου στις 14/6/17 («Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν») και τον εμπρησμό οχημάτων μέλους της Χ.Α. στην Πετρούπολη στις 17/10/17 («Ταξιαρχία Abd Elsalam»). Στους δύο αντιφασίστες έχουν επιβληθεί από την πρώτη στιγμή εξοντωτικοί περιοριστικοί όροι, οι οποίοι και ισχύουν εδώ και σχεδόν 5 χρόνια.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πάντα επίκαιρος.

Σε μια χρονική συγκύρια που μεγάλο κομμάτι τη κοινωνίας είτε τσαλαπατά στα ρηχά νερά του ωχαδερφισμού είτε κάνει μακροβούτια στο βούρκο της ακροδεξιάς, διάφορες φασιστικές γκρούπες προσπαθούν (χωρίς επιτυχία) να κερδίσουν χώρο στο δημόσιο πεδίο. Με μια (ακρο)δεξιά κυβέρνηση που έχει καταπατήσει εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών και έχει εξαπολύσει δριμεία επίθεση στο ανταγωνιστικό κίνημα και της δομές του, με πιο πρόσφατη την εκκένωση της κατάληψης Παπουτσάδικο στο Χαϊδάρι την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Η μάχη ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους φασίστες με όλα τα μέσα είναι επιτακτική. Ένα στιγμιότυπο της μάχης αυτής είναι και το δικαστήριο των δυο αντιφασιστών συντρόφων μας. Οι δύο σύντροφοι. ως κομμάτι ενός πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος. δεν ήταν και δε θα είναι μόνοι τους. Έτσι την Δευτέρα θα είμαστε όλες και όλοι εκεί, μέσα και έξω από την δικαστική αίθουσα για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους φασίστες να εμφανιστούν και στη «Δικαιοσύνη» να τους καταδικάσει

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 09:00 ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ Δ100Β 4ος ΟΡΟΦΟΣ)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 17:30 ΜΝΗΜΕΙΟ ΦΥΣΣΑ